En nog een blog van tevreden deelneemster!


En nog een blog van tevreden deelneemster!

Soms komt je iets ‘zomaar’ aanwaaien. Zo stuitte ik al surfend op het net op de ‘openbare workshop lachen’ door Sanne van Zoest. Leuk dacht ik, dat ga ik uitproberen!

Lachen:

Met een gemêleerd gezelschap, een mannetje of 30, zitten we in een grote kring om 10 uur zaterdagochtend. We starten met een klein rondje intro en meteen wordt er al een beetje gegrinnikt. Want ja, toch wel wat vreemd en spannend. Je zit met onbekenden en wat kan je eigenlijk verwachten van een workshop lachen?

Alles Lach 3

Maar Sanne gaat het gemakkelijk af, ze geeft de herkomst aan van lach yoga, stelt zichzelf kwetsbaar op en doet eerst een aantal oefeningen uitgebreid voor. En zo stiekem aan komen er steeds meer lach salvo’s. Eerst voelt het nog wat gemaakt, maar dan laat er een soort interne rem los en gaat het heel spontaan. Het is gewoon aanstekelijk. Wacht, ik kan zelfs niet meer ophouden met lachen….stop, dit wordt gênant, ik krijg gewoon tranen in mijn ogen en….

Alles Lach 2

Gelukkig ben ik niet de enige. Tegenover mij in de kring staan twee dames. Ze kwamen al giechelend binnen want ze waren wat te laat, je ziet dat ze goede vriendinnen zijn en vaker met elkaar lachen. Eén van hen heeft echt de lach aan haar kont hangen.  Zo grappig, als zij start met lachen om niets, ligt de hele zaal plat. Vreemd eigenlijk dat door simpelweg met elkaar te lachen er zo’n verbinding ontstaat.

Wat doet het met mijn innerlijk:

Alles Lach 1

Ik loop de deur uit met een ontzettende glimlach op mijn gezicht. Wauw, wat voelt dit fijn! Het is alsof ik drie jaar lachen heb ingehaald. Ook voelen mijn nekspieren soepel, het lijkt wel of ik een hoop ballast heb achtergelaten. Wat een ontspanning!

Proef op de som:

Laatst zat ik met man en kind in de auto voor een lang weekendje Luik (België). Ik ben gewoon gestart met lachen. De eerste paar uithalen waren enigszins gênant. Maar vooral mijn dochter haakte vrij snel aan en toen kon papa niet achterblijven. We lagen slap van de lach in de auto en staken elkaar aldoor aan om weer te lachen. ‘Wat was er nou?’ zegt mijn man als we enigszins weer normaal doen. ‘Niets, gewoon lekker lachen’! Het werd een erg ontspannen weekend.