Rotterdampas Ina’s Review


Rotterdampas Ina’s Review

Het Rotterdampasteam doet natuurlijk ook leuke dingen, gratis of met korting. En één keer per jaar organiseren telkens twee andere collega’s in het geheim een dagje uit en gaan we samen Rotterdampassen. Maandag was er weer zo’n dag en werden wij door collega’s Madelein en Erica verrast op een workshop lachyoga.

Deze actie heb ik regelmatig met afgrijzen bekeken in de jaargids. Op de foto zie je een groepje vrouwen schaterlachen. Getver. Ik moet er niet aan denken; op commando lachen of net doen alsof. Ik ben dan ook not amused als we maandagmorgen om 10 uur in Plaswijckpark worden ontvangen door Sanne (foto), de trainer en lachcoach van Alles Lach.

Maar Sanne is een enthousiaste, vrolijke dame. Een lachebekje en voor ik het weet moet ik al grinniken om haar mimiek, haar lach en de grapjes die ze maakt. We beginnen met een concentratie-oefening, waarbij je jezelf een cijfer geeft voor je gemoedstoestand. Zin of geen zin, ik zit al redelijk hoog en ben benieuwd hoe dit na een uur zal zijn.

En dan gaan we los. We staan in een kring op een grasveld in het familiepark en lachen op de meest vreemde manieren. En als ik mijn collega’s zo bezig zie, dan werkt dat weer op mijn lachspieren. Het voelt niet geforceerd, we hebben echt schik en niemand geneert zich. Behalve als er zo nu en dan een treintje met bezoekers van Plaswijckpark voorbij rijdt…

Tussen de lachsalvo’s door vertelt Sanne mooie verhalen over wat lachen met je doet en hoe gezond en ontspannend het voor je kan zijn. Erg grappig allemaal en ik voel me een uur lang prima bij haar op mijn gemak.

Tot slot nog een concentratie-oefening en daarbij weer de vraag hoe het staat met ons welbevinden. Ligt bij iedereen hoger. De workshop heeft ons niet alleen goed gedaan, maar ook mijn vooroordeel hierover opzij gezet. Knap werk Sanne!

Wil jij ook een uurtje onbedaarlijk lachen? Sanne geeft regelmatig openbare workshops. Probeer het ook eens!